joi, 10 mai 2012

Terasa la bloc

Oricat de mic, oricat de putina lumina ar fi, depinde doar tine sa transformi balconul intr-o mica oaza de verdeata. Etape transformare balcon in terasa :
  1. Inlaturarea geamurilor si aerisirea partii superioare. Contrar ultimului curent de amenajari la blocurile din Romania, de a imbraca balcoanele in termopane si jaluzele verticale, consider ca functia  unui balcon este:  un loc unde sa ai parte de soare, aer, plante si relaxare. Se pot creste plante de interior in balcoane inchise, dar se limiteaza mult aerisirea lor, iar vara balconul devine o sera.
  2. Renovarea balconului : podea din gresie sau lemn,  vopsea de exterior pentru pereti.
  3. Ghivece de exterior . Acestea trebuie sa aiba dimensiuni corespunzatoare radacinilor plantelor, sa fie rezistente la vant si ploaie, sa permita scurgerea surplusului de apa. Pentru plante cataratoare, ghivecele pot fi insotite de gratare si pergole.
  4. Plante, masuta, sezlong si vreme buna. Plantele se aleg in functie de cata lumina beneficiaza balconul. De preferat sunt plantele din aceeasi zona de clima, care iarna nu necesita mutarea ghiveciului in interior, doar protejarea acestuia.
Vezi mai multe imagini in Colectia Amenajari gradina - 1000 imagini !

Idei de amenajare terasa la bloc
Un comentariu:

  1. Adevărul e că terasa blocului se poate amenaja foarte frumos - flori, băncuţe, poate chiar şi un mic loc de grătar, că la înălţimea aia nu mai deranjează pe nimeni fumul. Eu încerc să-i conving pe cei de la mine de pe scară, dar e foarte greu.

    RăspundețiȘtergere